12-04-08

Komende wegenwerken op de wijk Sint Jan.

 

Volgend jaar zou de wijk Hoge Barrière in de  Sint jan parochie aangepakt worden om de Straten, en ook de ondergrondse nutsvoorzieningen, aan te passen aan de hedendaagse normen.

Zoals je al in andere wijken kon zien is dit een welkome verbetering, en een beetje groen in de straten zou ook niet misstaan, hopelijk niet met het soort bomen die eerst de mariakerkelaan sierden, en die ze twee jaar later, met rode kaken, en veel geldverkwisting terug  wegnamen.

Mogelijk kunnen ze het eerst eens vragen aan een doodgewone tuinliefhebber met groene vingers, kwestie van niet tweemaal tegen dezelfde steen te stoten.Verzegeld 

Dus de Leeuwerikenstraat, met zijn zijstraten komt volledig in het nieuw, en hopelijk ook voorzieningen om het zwaar verkeer van en naar het nieuw shoppingcenter, en soms ook het snel rallyverkeer  van enkele onverlaten te weren die de hoge barriere onveilig maken.

Hier nog enkele foto's hoe het nu is.

leeuwerikst.mariakerkel

Hier de hoek Leeuwerikkenstraat- Mariakerkelaan.

leeuwerikstraat1

leeuwerikst.2

R05.05.08-051

Boven: Wagenmakersstraat. de straat waar de voetpaden meer gebruikt worden als parkeerplaats, dan de straat zelf.

 


De naam 'Hoge barriere' komt van het tolhuis aan het kruispunt Steensedijk Torhoutsesteenweg (baan op torhout) De baan werd aangelegd omstreeks 1650 en had meerdere tolbarrieres die dienden om het onderhoud van de steenweg te betalen.

Deze Barreel stond op de steensedijk die een stuk hoger lag dan het omliggende land tegen het zeewater die toen nog de polders tijdens de getijden overspoelde. Het tolhuis is al sederd mensenheugenis verdwenen, niettegenstaande er tol werd geheven tot omstreeks 1850, maar de naam Hoge Barriere is gebleven.

 R21.04.08-022

Dat het tijd werd om de straten grondig na te zien kan je zien aan de vele centimeters diepe uigebrokkelde stukken in de wegen, en de putten en builen in de straten op de wijk van de Hoge Barriere en Sint Jan.

R21.04.08-023

R21.04.08-025

 

 


 

De commentaren zijn gesloten.